Tietoa ja työkaluja työnantajalle
Opastusta kausityöhön työnhakijalle

MY-kausi -hanke

Ajankohtaista

Parasta rekrytointia on vanhojen työntekijöiden palaaminen ja suurlähettiläinä toimiminen uusille

Kausi toisensa jälkeen palaava työntekijä on paras mahdollinen, monilla eri tavoin. He myös puhuvat työpaikasta hyvää selän takana ja auttavat uusien työntekijöiden saamisessa. Samaan aikaan kannattaa varautua yllättäviin tilanteisiin – suunnitella, miten ratkaista työvoimatarpeet tarvittaessa. Ensi kausi lähestyy täynnä epävarmuustekijöitä. Työpaikan veto- ja pitovoima ovat molemmat tärkeitä. 

Tule kuulemaan lisää veto- ja pitovoimasta Yritysbrändäyksen työpajaan 24.11. klo 14 alkaen, verkkotilaisuus (Teams-linkki). Tilaisuus järjestetään yhteistyössä MY-kausi -hankkeen ja Kokka kohti tulevaisuuden Etelä-Savoa (ESR) -hankkeen kanssa. Osallistua voi myös muualta Suomesta, etenkin alkuosuuteen (45 min), jälkimmäinen osuus on suunnattu enemmän eteläsavolaisille yrityksille. 

Tutustu lisäksi IMAGO-valmennukseen joka on maksuton valmennuspalvelu Suomessa toimiville yrityksille, jotka haluavat kehittää työnantajakuvaansa, rekrytointiosaamistaan ja monimuotoisuutta tukevia johtamistaitoja. Lue lisää valmennuksesta.

Varaudu ja valmistaudu -webinaari 1.12.2022: Rekrytointi Suomesta ja ulkomailta, mitä huomioida?

Webinaari toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan HYMYT-hankkeen kanssa. Tapaamme torstaina 1.12. klo 14-16 Teamsissa. Ilmoittaudu mukaan: MyKausi -webinaari (lyyti.fi)

Ohjelmassa: 
 
✔ Rekrytoinnin suunnittelu, mistä lähteä liikkeelle?/Töitä Suomesta Oy
✔ Startup Refugeesin palvelut yrittäjille/Startup Refugees
✔ Ulkomaiset työntekijät ja verotus/Verohallinto
✔ Työnantajan Enter Finlandin käyttö/ Maahanmuuttovirasto (osuus alkaa n. 15.15)

Tilaisuus on avoin kaikille, tervetuloa mukaan! 

Marjatilan sesonki voi kestää puolet vuodesta

Alanteen tilalla Paimiossa on onnistuttu luomaan erilaisia urapolkuja työntekijöille tuotantoratkaisujen, pitkän kasvukauden ja yhteistyöyritysten avulla. 

Tila työllistää vakituisesti kolmisenkymmentä henkeä, minkä lisäksi kasvukaudeksi palkataan vuosittain 170 kausityöntekijää. Myös kausityöntekijöiden osalta panostetaan jatkuvuuteen, ja vuosittain heistä onkin uusia vain parikymmentä prosenttia.
 
Kausityöntekijöistä suuri osa tulee ulkomailta: Ukrainasta, Vietnamista ja Thaimaasta. Rekrytoinnin hajauttaminen useampaan maahan jakaa riskiä, jos jostain maasta työntekijät eivät pääse tulemaan.

Syksyn Varaudu ja valmistaudu -webinaarit käynnistyvät: Euroopan rekrytointi 

Aiheenamme oli 21.9. Euroopan rekrytoinnit: EU- ja ETA-maiden rekrytointi ja EURES-palvelut sekä Euroopan muut maat. EURES-asiantuntija Taina Tuovinen kertoo EURES-palvelun  mahdollisuuksista. Esimerkiksi satakuntalaiselle Anttilan tilalle löytyi aikanaan EURES-palveluiden avulla Romaniasta kausityöntekijöitä, jotka ovat palanneet vuosi toisensa jälkeen tilalle töihin. Lisäksi kuultiin Euroopan muiden maiden rekrytoinneista, esimerkkejä Töitä Suomesta Oy:n toimeksiannoista. Katso tallenne (n. 40 min)

Tilapäinen suojelu ja asuminen kauden päättyessä

Kannattaa olla mahdollisimman pian yhteydessä lähimpään vastaanottokeskukseen ja alkaa käydä keskustelua siitä, kuinka paljon tilalla on majoittujia ja kuinka monelle pitäisi majapaikka löytyä. Asunto voi löytyä omasta tai lähikunnasta. Myös vastaanottokeskuksista löytyy tilaa.

Mikäli tilalla on kuntamalliin soveltuvia asuntoja, ota yhteys kuntaan ja kysy mahdollisuutta järjestää työntekijöidenne ja heidän perheidensä asuminen kunnan vuokraamina asunnoissa tilalla. 

Varmista työntekijöiden riittävyys yhteistyön ja verkostojen avulla

Työnantajien välinen yhteistyö eri alueiden ja tuotantosuuntien välillä on erityisen arvokasta, kun työntekijöistä on pulaa. Kannattaa verkostoitua aktiivisesti. Hyödynnä esimerkiksi kausityövoimahankkeen Facebook-ryhmää – kysy, kerro ja jaa muiden työnantajien kanssa. Ryhmä on avoin kaikille kausityöntekijöitä työllistäville työnantajille, tule mukaan! >

Seasonal jobs in Finland (toinen kausityövoimahankkeen ryhmä) on avoin nyt myös työnantajille. Voit ilmoittaa paikoista suoraan ryhmässä. Muista vastata kysymyksiin postauksissa. Ryhmässä on myös muita ulkomaisia ja kotimaisia työnhakijoita kuin ukrainalaisia. 

Ukrainalaiset löytävät työpaikat monesti omien verkostojensa ja sosiaalisen median kautta

Hankkeemme neuvoja Natalia on jakanut työpaikkailmoituksia ja tietoa Suomen kausityöpaikoista esimerkiksi näissä seuraavissa ryhmissä. Voit ilmoittaa myös itse – hyvä työpaikkailmoitus suoraan työnantajalta, joka osallistuu keskusteluun ja vastaa kysymyksiin, on tuottanut erityisen hyvin hakijoita ja tekijät ovat löytyneet. Etenkin ensimmäinen, Suomen ryhmä, on hyvä.

Ole tarkkana yhteydenottojen kanssa – myös työnhakijoita rahastavat tahot, välittäjät, ovat edelleen kuvioissa. Suomessa on kiellettyä ottaa maksua työnhakijalta työpaikasta.

Lopussa myös Baltian maiden ryhmä, jota olemme hyödyntäneet. Sen kautta tavoittaa myös muunmaalaisia työnhakijoita Baltian maissa.

Ukrainalaisten ryhmät:

Vastauksia Ukrainan tilanteesta

Kausityöntekijän maahantulo kaudella 2022 (päivitys 1.7. alkaen)

Rajatarkastuksissa palataan koronapandemiaa edeltävään tilanteeseen 1.7.2022 alkaen. EU:n ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilla matkustajilla pitää edelleen olla tavanomaiset matkustusasiakirjat eli passi ja tarvittaessa viisumi. Lisätietoa >

Maa- ja metsätalousministeriön 1.3.2022 antamaa ohjetta ”Alkutuotannon kausityövoiman turvallinen maahantulo -ohjeistus työnantajille” ei ole enää tarpeen noudattaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt koronaan liittyvät hygieniaohjeet, joita sen sijaan on noudatettava. Huomioi myös elintarvikkeiden tuontiin liittyvät rajoitukset ja jaa tietoa tulijoille >

Turvallisen rekrytoinnin tarkistuslista

Mitä työnantajan tulee muistaa ulkomaisen työvoiman rekrytoinnissa ja perehdyttämisessä? Mitkä ovat työntekijöiden hyväksikäytön tunnusmerkit ja mitä pitää tehdä, jos ongelmia ilmenee? Näihin kysymyksiin maatalous- ja puutarha-alan työnantajat saavat vastauksia tuoreen tarkistuslistan avulla.

Kesätyöharjoitteluohjelma koululaisille

Kahden viikon mittainen ”Tutustu ja tienaa” on suunnattu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja valmentavassa koulutuksessa oleville. Jaksosta maksetaan palkkaa, kertakaikkisena palkkana 380 euroa vuonna 2022. Lue lisää ohjelmasta maaseutuelinkeinojen aloilla >

Kansainvälisten opiskelijoiden työnteko-oikeudessa muutoksia

Opiskelijoiden työnteko-oikeus on muuttunut. Enää ei ole mahdollista tehdä töitä rajoituksetta loma-aikoina tai silloin kun oppilaitoksessa ei järjestetä opetusta.

Töitä voi tehdä 30 tuntia viikossa. Työnteko voi ylittyä joinakin viikkoina, kunhan se on vuoden lopussa keskimäärin 30 tuntia viikossa.

Tule osaksi yhteisöä

Tapaa muita yrittäjiä Kausikahvilassamme perjantaisin klo 14–15. Tervetuloa vaihtamaan kuulumisia ja keskustelemaan ajankohtaisista kysymyksistä! Seuraavat kahvit lokakuussa.

Ilmoittaudu Katille: kati.kuula@mtk.fi.

Liity Facebook-ryhmiimme

person holding white mug

Kausityövoima­uutiset

Tilaa kausityövoimauutiskirjeemme työnantajille (ja sidosryhmille) lähettämällä sähköpostiosoitteesi postituslistalle: info@toitasuomesta.fi
Lue & tilaa Migrin uutiskirje kausityönantajille

Hankkeesta

MTK:n ja Töitä Suomesta Oy:n Maaseudun Yritysten kausityövoiman
hankintaedellytysten parantaminen -hanke 2021-22

Hankkeen päätavoitteena on parantaa maaseudun yritysten edellytyksiä rekrytoida työvoimaa, myös pidemmällä tähtäimellä. Tavoitteena on tarjota yrityksille tietoa ja työkaluja rekrytointiin ja esimerkiksi työnantajamielikuvan kehittämiseen. Kausityöalustallamme tilat ja kausityöpaikat ovat helposti työntekijöiden löydettävissä.

Kokoamme sivustolle kausityötä koskevia ohjeita ja linkkejä, jotta työnantaja ja työntekijä löytäisivät etsimänsä tiedon mahdollisimman helposti. Aiheina mm.

  • Rekrytointi
  • Perehdyttäminen
  • Maahantulo 

Edistämme rekrytointeja Suomesta ja ulkomailta. Tarjoamme opastusta ja materiaalia työnantajana toimimisen tueksi. Kerromme eri kielillä kausitöistä ja niihin valmistautumisesta sekä työnhausta ja työskentelystä Suomessa.

Hyvä työnantajuus ja reilu ”kausityön kaari” aina työnhausta työpaikalle ja kotiinpaluuseen asti varmistavat työvoiman saatavuuden jatkossakin. Olemme mukana EU:n #Rights4AllSeasons-kampanjassa, joka muistuttaa kausityöntekijöiden oikeuksista.

#Rights4AllSeasons #töitäsuomesta #kausitöitä #seasonwork #maalaistuminen

Kiinnostaako yhteistyö?

Teemme yhteistyötä mm. TE-palveluiden, viranomaisten ja muiden hankkeiden kanssa. Kokoamme sivustolle eri tahojen tarjoamaa tietoa ja yhteystietoja työnantajille ja -tekijöille. Ota yhteyttä, jos haluat olla mukana

Hankkeen toteuttajat

Hankkeen rahoittajat