Tietoa ja työkaluja työnantajalle
Opastusta kausityöhön työnhakijalle

Ajankohtaista

Kausityövoimakampanja 2023 on alkanut

Seuraava kausi 2023 lähestyy jo hurjaa vauhtia ja valmistautuminen siihen on aloitettava jo nyt.  Haluamme auttaa kausityönantajia, joten tarjoamme teille vastuullisena vaihtoehtona rekrytointikampanjaa työntekijöiden tavoittamiseksi.

Lue lisää kausityövoimakampanjasta tästä linkistä

Maaseudun Yritysten kausityövoiman hankintaedellytysten parantaminen -hanke päättyy 31.12.2022

Lämmin kiitos kaikille yhteistyöstä – tutustu hankkeen tuotoksiin täällä Kausityön tietopankissa ja hyödynnä materiaalia. Jatkossa esimerkiksi kausityövoimaan liittyvissä viranomaisasioissa yhteyshenkilönä elinvoimajohtaja Päivi Nerg, MTK sekä henkilöstöön liittyvissä palveluissa Töitä Suomesta Oy:n Riikka Koskinen

Toivotamme kaikkea hyvää uudelle vuodelle ja kaudelle,
Kati & Natalia 

Kesätyönhaku on käynnistymässä

Sesonkiaikana Suomen vanhimpiin itsepoimintatiloihin kuuluva Iso-Hiiden kartanon tila työllistää eri pituisiksi jaksoiksi noin neljäkymmentä suomalaista sekä neljä vakituista ukrainalaista. Nuorimmat työntekijät ovat vasta 15-vuotiaita ja usein ensimmäisessä kesätyöpaikassaan, mutta mukana on myös vakituista ydinjoukkoa, heistä muutama eläkeiässä. Työnjohdolta työvoiman moninaisuus vaatii pelisilmää.
 
”Ei voi olettaa, että viisitoistavuotias jaksaisi tehdä kahdeksan tunnin työpäivää. Pitää myös ymmärtää, että nuorilla on työnteon lisäksi muitakin menoja, kuten rippikoulua ja matkoja perheen kanssa.”
 
Iso-Hiiden kartanon tilalle on joka vuosi saatu riittävästi työvoimaa, tosin hakijoiden määrä on vuosien varrella laskenut. Paikallisena kesätyön tarjoajana tilalla on merkitystä, koska mahdollisia työpaikkoja ei alaikäisille ole tarjolla liikaa.

Parasta rekrytointia on vanhojen työntekijöiden palaaminen ja suurlähettiläinä toimiminen uusille

Kausi toisensa jälkeen palaava työntekijä on paras mahdollinen, monilla eri tavoin. He myös puhuvat työpaikasta hyvää selän takana ja auttavat uusien työntekijöiden saamisessa. Samaan aikaan kannattaa varautua yllättäviin tilanteisiin – suunnitella, miten ratkaista työvoimatarpeet tarvittaessa. Ensi kausi lähestyy täynnä epävarmuustekijöitä. Työpaikan veto- ja pitovoima ovat molemmat tärkeitä. 

Tule kuulemaan lisää veto- ja pitovoimasta Yritysbrändäyksen työpajaan 24.11. klo 14 alkaen. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä MY-kausi -hankkeen ja Kokka kohti tulevaisuuden Etelä-Savoa (ESR) -hankkeen kanssa. Osallistua voi myös muualta Suomesta, etenkin alkuosuuteen (45 min), jälkimmäinen osuus on suunnattu enemmän eteläsavolaisille yrityksille. 

Tilaisuuden materiaali – pohdittavaa oman yrityksesi brändistä! Vinkt eri kohderyhmien rekrytointiin ja kanaviin löydät täältä Kausityön tietopankista. 

Tutustu lisäksi IMAGO-valmennukseen joka on maksuton valmennuspalvelu Suomessa toimiville yrityksille, jotka haluavat kehittää työnantajakuvaansa, rekrytointiosaamistaan ja monimuotoisuutta tukevia johtamistaitoja. Lue lisää valmennuksesta.

Varaudu ja valmistaudu -webinaari 1.12.2022: Rekrytointi Suomesta ja ulkomailta, mitä huomioida?

Webinaari toteutettiin yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan HYMYT-hankkeen kanssa. Katso tallenne tästä

Ohjelmassa: 
 
✔ Rekrytoinnin suunnittelu, mistä lähteä liikkeelle?/Töitä Suomesta Oy
✔ Startup Refugeesin palvelut yrittäjille/Startup Refugees
✔ Ulkomaiset työntekijät ja verotus/Verohallinto
✔ Työnantajan Enter Finlandin käyttö/ Maahanmuuttovirasto (osuus alkaa n. 15.15)

Marjatilan sesonki voi kestää puolet vuodesta

Alanteen tilalla Paimiossa on onnistuttu luomaan erilaisia urapolkuja työntekijöille tuotantoratkaisujen, pitkän kasvukauden ja yhteistyöyritysten avulla. 

Tila työllistää vakituisesti kolmisenkymmentä henkeä, minkä lisäksi kasvukaudeksi palkataan vuosittain 170 kausityöntekijää. Myös kausityöntekijöiden osalta panostetaan jatkuvuuteen, ja vuosittain heistä onkin uusia vain parikymmentä prosenttia.
 
Kausityöntekijöistä suuri osa tulee ulkomailta: Ukrainasta, Vietnamista ja Thaimaasta. Rekrytoinnin hajauttaminen useampaan maahan jakaa riskiä, jos jostain maasta työntekijät eivät pääse tulemaan.

Syksyn Varaudu ja valmistaudu -webinaarit käynnistyvät: Euroopan rekrytointi 

Aiheenamme oli 21.9. Euroopan rekrytoinnit: EU- ja ETA-maiden rekrytointi ja EURES-palvelut sekä Euroopan muut maat. EURES-asiantuntija Taina Tuovinen kertoo EURES-palvelun  mahdollisuuksista. Esimerkiksi satakuntalaiselle Anttilan tilalle löytyi aikanaan EURES-palveluiden avulla Romaniasta kausityöntekijöitä, jotka ovat palanneet vuosi toisensa jälkeen tilalle töihin. Lisäksi kuultiin Euroopan muiden maiden rekrytoinneista, esimerkkejä Töitä Suomesta Oy:n toimeksiannoista. Katso tallenne (n. 40 min)

Tilapäinen suojelu ja asuminen kauden päättyessä

Kannattaa olla mahdollisimman pian yhteydessä lähimpään vastaanottokeskukseen ja alkaa käydä keskustelua siitä, kuinka paljon tilalla on majoittujia ja kuinka monelle pitäisi majapaikka löytyä. Asunto voi löytyä omasta tai lähikunnasta. Myös vastaanottokeskuksista löytyy tilaa.

Mikäli tilalla on kuntamalliin soveltuvia asuntoja, ota yhteys kuntaan ja kysy mahdollisuutta järjestää työntekijöidenne ja heidän perheidensä asuminen kunnan vuokraamina asunnoissa tilalla. 

Varmista työntekijöiden riittävyys yhteistyön ja verkostojen avulla

Työnantajien välinen yhteistyö eri alueiden ja tuotantosuuntien välillä on erityisen arvokasta, kun työntekijöistä on pulaa. Kannattaa verkostoitua aktiivisesti. Hyödynnä esimerkiksi kausityövoimahankkeen Facebook-ryhmää – kysy, kerro ja jaa muiden työnantajien kanssa. Ryhmä on avoin kaikille kausityöntekijöitä työllistäville työnantajille, tule mukaan! >

Seasonal jobs in Finland (toinen kausityövoimahankkeen ryhmä) on avoin nyt myös työnantajille. Voit ilmoittaa paikoista suoraan ryhmässä. Muista vastata kysymyksiin postauksissa. Ryhmässä on myös muita ulkomaisia ja kotimaisia työnhakijoita kuin ukrainalaisia. 

Ukrainalaiset ja muutkin ulkomaalaiset löytävät työpaikat monesti omien verkostojensa ja sosiaalisen median kautta. Tutustu eri sosiaalisen median ryhmiin Suomessa ja muissa maissa. Olemme koonneet ne tänne.

Vastauksia Ukrainan tilanteesta

Turvallisen rekrytoinnin tarkistuslista

Mitä työnantajan tulee muistaa ulkomaisen työvoiman rekrytoinnissa ja perehdyttämisessä? Mitkä ovat työntekijöiden hyväksikäytön tunnusmerkit ja mitä pitää tehdä, jos ongelmia ilmenee? Näihin kysymyksiin maatalous- ja puutarha-alan työnantajat saavat vastauksia tuoreen tarkistuslistan avulla.