Tietoa ja työkaluja työnantajalle
Opastusta kausityöhön työnhakijalle

MY-kausi -hanke

Ajankohtaista

Tilaisuuksia, tapahtumia

Vastauksia Ukrainan tilanteesta

Kausityöntekijän maahantulo kaudella 2022

Turvallisen maahantulon ja työskentelyn ohjeet. Huomioi myös elintarvikkeiden tuontiin liittyvät rajoitukset ja jaa tietoa tulijoille >

Satokauden rekrytointi käyntiin

Työpaikan ilmoittaminen ja kanavien valinta on ensimmäinen toimi. Vinkit eri kohderyhmien rekrytointiin. Mikäli olet kiinnostunut työllistämään Ukrainan sotaa pakenevia, olemme koonneet vinkit omalle sivulleen.  

Turvallisen rekrytoinnin tarkistuslista

Mitä työnantajan tulee muistaa ulkomaisen työvoiman rekrytoinnissa ja perehdyttämisessä? Mitkä ovat työntekijöiden hyväksikäytön tunnusmerkit ja mitä pitää tehdä, jos ongelmia ilmenee? Näihin kysymyksiin maatalous- ja puutarha-alan työnantajat saavat vastauksia tuoreen tarkistuslistan avulla.

Kesätyöharjoitteluohjelma koululaisille

Kahden viikon mittainen ”Tutustu ja tienaa” on suunnattu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja valmentavassa koulutuksessa oleville. Jaksosta maksetaan palkkaa, kertakaikkisena palkkana 380 euroa vuonna 2022. Lue lisää ohjelmasta maaseutuelinkeinojen aloilla >

Kansainvälisten opiskelijoiden työnteko-oikeudessa muutoksia

Opiskelijoiden työnteko-oikeus on muuttunut. Enää ei ole mahdollista tehdä töitä rajoituksetta loma-aikoina tai silloin kun oppilaitoksessa ei järjestetä opetusta.

Töitä voi tehdä 30 tuntia viikossa. Työnteko voi ylittyä joinakin viikkoina, kunhan se on vuoden lopussa keskimäärin 30 tuntia viikossa.

Tule osaksi yhteisöä

Tapaa muita yrittäjiä Kausikahvilassamme perjantaisin klo 14–15. Tervetuloa vaihtamaan kuulumisia ja keskustelemaan ajankohtaisista kysymyksistä!

Ilmoittaudu Katille: kati.kuula@mtk.fi.

Liity Facebook-ryhmiimme

person holding white mug

Kausityövoima­uutiset

Tilaa kausityövoimauutiskirjeemme työnantajille (ja sidosryhmille) lähettämällä sähköpostiosoitteesi postituslistalle: info@toitasuomesta.fi
Lue & tilaa Migrin uutiskirje kausityönantajille

Hankkeesta

MTK:n ja Töitä Suomesta Oy:n Maaseudun Yritysten kausityövoiman
hankintaedellytysten parantaminen -hanke 2021-22

Hankkeen päätavoitteena on parantaa maaseudun yritysten edellytyksiä rekrytoida työvoimaa, myös pidemmällä tähtäimellä. Tavoitteena on tarjota yrityksille tietoa ja työkaluja rekrytointiin ja esimerkiksi työnantajamielikuvan kehittämiseen. Kausityöalustallamme tilat ja kausityöpaikat ovat helposti työntekijöiden löydettävissä.

Kokoamme sivustolle kausityötä koskevia ohjeita ja linkkejä, jotta työnantaja ja työntekijä löytäisivät etsimänsä tiedon mahdollisimman helposti. Aiheina mm.

  • Rekrytointi
  • Perehdyttäminen
  • Maahantulo 

Edistämme rekrytointeja Suomesta ja ulkomailta. Tarjoamme opastusta ja materiaalia työnantajana toimimisen tueksi. Kerromme eri kielillä kausitöistä ja niihin valmistautumisesta sekä työnhausta ja työskentelystä Suomessa.

Hyvä työnantajuus ja reilu ”kausityön kaari” aina työnhausta työpaikalle ja kotiinpaluuseen asti varmistavat työvoiman saatavuuden jatkossakin. Olemme mukana EU:n #Rights4AllSeasons-kampanjassa, joka muistuttaa kausityöntekijöiden oikeuksista.

#Rights4AllSeasons #töitäsuomesta #kausitöitä #seasonwork #maalaistuminen

Kiinnostaako yhteistyö?

Teemme yhteistyötä TE-palveluiden, viranomaisten, kevytyrittäjyysalusta FREE:n ja muiden hankkeiden kanssa. Kokoamme sivustolle eri tahojen tarjoamaa tietoa ja yhteystietoja työnantajille ja -tekijöille. Ota yhteyttä, jos haluat olla mukana

Hankkeen toteuttajat

Hankkeen rahoittajat