Työnantajana toimiminen kausityössä

Kootut ohjeet ja linkit – kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää työnantajana toimimisesta kausityössä.

Työnantajan velvollisuudet

Työnantajan tulee hoitaa ilmoitukset eri viranomaisille, vakuuttaa työntekijät ja huolehtia työnantajasuorituksista sekä työpaikan turvallisuudesta. Työnantajan tulee myös varmistaa työntekijän työnteko-oikeus Suomessa ennen töiden aloitusta. 

Kausityövoiman rekrytointi

Mistä löytää hyvät kausityöntekijät, miten hoitaa rekrytointiprosessi oikein ja keneltä saa tukea – poimi vinkit kausityövoiman rekrytointiin. Olemme koonneet lisäksi omaksi kokonaisuudekseen tilapäistä suojelua saavien ukrainalaisten rekrytointiin liittyvät ohjeet ja vinkit. 

Perehdytys ja monimuotoisuuden johtaminen

Perehdytys kuuluu työnantajan velvollisuuksiin. Valmistaudu uusien työntekijöiden saapumiseen esimerkiksi laatimalla hyvä perehdytysopas materiaaliamme hyödyntäen. Käytettävissäsi on erikielisiä perehdytysoppaan pohjia. Entä miten johtaa monimuotoista työyhteisöä, entä mistä tietoa kotoutumisesta?

Henkilöstöhallinto kausityössä

Rekrytointi, työhaastattelut ja valinta, perehdytys ja työhön opastaminen, vaatimukset majoitukselle sekä vinkkejä henkilöstöjohtamiseen. Tutustu HEP-hankkeen pikaoppaaseen henkilöstöhallinnasta puutarhatilalla. 

Kehitä osaamistasi

Maksuton IMAGO-valmennus

IMAGO on valmennuspalvelu yrityksille, jotka haluavat kehittää työnantajakuvaansa, rekrytointiosaamistaan ja monimuotoisuutta tukevia johtamistaitoja. Lue lisää. 

Työsuojeluhallinnon tilaisuudet

Kesätyöinfo työnantajille
Info ulkomaista työvoimaa, alihankintaa ja vuokratyötä käyttäville
Tulevat verkkoseminaarit

ProAgrian webinaarit työnantajalle

Vuorovaikutus esihenkilötyössä
Työnantajan oikeudet ja velvollisuudet
Nuori työntekijä maataloudessa
Ajanhallinta arjessa
Mielen hallinta kriisissä osa 1
Mielen hallinta kriisissä osa 2

Opi rekrytoinnista

REKRY-podcast

Rekrytointi on aiheena suuri – se on pilkottu ProAgria Etelä-Savon ja Töitä Suomesta Oy:n podcastissa helposti kuunneltaviksi vajaan kymmenen minuutin jaksoiksi. Kuuntele podcastia

Neuvontaa kansainvälisessä rekrytoinnissa 

Work in Finlandin kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonta auttaa työnantajia ulkomaisen työvoiman rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä. Saat ajantasaista tietoa viranomaisprosesseista, ulkomaisen työntekijän palkkaamisesta, oleskeluluvista sekä asettautumiseen liittyvistä asioista yhdeltä luukulta.

029 501 6770 (arkisin klo 9–15) ja tyonantajaneuvonta (at) workinfinland.fi

Tukenasi 

Maaseudun Työnantajien neuvontapuhelin 

Lisätietoa MTK:n jäsenille jäsenetuhintaisesta MTA:n neuvonnasta. 

Muut liitot ja järjestöt

MTK
SLC
Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitto
Kauppapuutarhaliitto
Puutarhaliitto

Melan Välitä viljelijästä -projekti

Maatalousyrittäjälle maksutonta ja luottamuksellista apua silloin, kun henkiset voimavarat tai taloudelliset resurssit joutuvat koetukselle. Lue lisää >

 

Hankkeen rahoittajat