Kansainväliset yhteisöt ja muita verkostoja

Hyödynnä verkostoja – ohjaa verkostoihin

Suomessa toimivat yhteisöt toimivat niin työnantajan verkostoina esimerkiksi rekrytoinnissa kuin työntekijöiden verkostoina Suomeen sopeutuessa. Opasta työntekijöitä paikallisten harrastusten kuten urheiluseurojen ja muun toiminnan pariin, kerro yhteisöistä ja yhdistyksistä (kuten esimerkiksi kyläyhdistykset) sekä eri ryhmistä sosiaalisessa mediassa ja vinkkejä (seuraavan) työpaikan löytämiseen. Tässä on esimerkkinä pääasiassa Facebook-ryhmiä – yhteisöillä voi olla myös muita käytössä. Niiden nettisivut ym. lisätietoa löytyy ryhmistä. 

 

www.jobsinfinland.com ja muut rekrytointisivustot

jobsinfinland.com sivusto kokoaa esiin englanninkieliset työpaikat Suomessa, joissa ei ole vaatimusta suomen kielen taitoon. Sivusto on suunnattu Suomesta kiinnostuneille kansainvälisille hakijoille. Ilmoitukset pitää laatia englanniksi.

Suomessa suosittuja sivustoja ovat duunitori.fi ja oikotie.fi.  Henkilöstöpalveluyritysten omilla työnhakusivustoilla julkaistaan yritysten toimeksiannot ja ilmoituksia jaetaan sovituissa kanavissa (mukaan lukien ulkomaat), kun ostat rekrytointipalvelua. 

Tietoa kotoutumisesta ja asettautumisesta

Tietoa työnantajalle kotoutumisesta 

Kattava sivusto esimerkiksi asioimisesta, asumisesta, luonnossa liikkumisesta, asioimisesta sekä työelämästä eri kielillä. Sivusto palvelee myös viranomaisia tiedottamisessa:
 www.infofinland.fi

Suomen kielen omaehtoinen opiskelu

Lähiopetus ja kurssit:
www.kansalaisopistot.fi
www.finnishcourses.fi
www.avoinyliopisto.fi
www.kesayliopistot.fi

Itseopiskelumateriaali verkossa:
kotisuomessa.fi

Työskentely ja työelämä Suomessa -oppaat

Työskentelystä Suomessa on olemassa erilaisia oppaita eri kielillä kuten TEM:n Suomeen töihin -opas Suomesta kiinnostuneille sekä perusasiat Suomen työelämästä esittelevä Työskentely Suomessa -opas. Töissä Suomessa -opas puolestaan tarjoaa tietoa suomalaisesta työelämästä. Oppaassa kerrotaan perusasioita muun muassa työnhausta, suomalaisesta työkulttuurista, työhön perehdyttämisestä, esihenkilön roolista sekä työntekijöiden terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisesta ja yrittäjyydestä Suomessa. Toimiva monikulttuurinen työpaikka -hankkeessa tuotettua opasta on saatavilla esimerkiksi arabian, englannin, soranin, thain, venäjän, vietnamin ja viron kielillä. Tutustu oppaaseen suomeksi, lataa eri kieliversioita