Olen viime aikoina kirjoittanut aika monta työpaikkailmoitusta, joissa haetaan karjanhoitajaa. Saatat ajatella, että helppoa kuin heinänteko. Voin käyttää samaa tekstiä ja vaihtaa vain päivämäärät oikeiksi. Onkohan tämä kuitenkaan paras vaihtoehto?
Työpaikkailmoitus voi olla lyhyt ja ytimekäs tai siihen voi käyttää hieman aikaa ja vaivaa.
Kumpi näistä työpaikkailmoituksista sinua kiinnostaisi enemmän?
Esimerkki 1:
“Etsitään karjanhoitajaa lypsytilalle.”
Esimerkki 2:

Vaikka olen kirjoittanut monta työpaikkailmoitusta samalla tehtävänimikkeellä, ovat kaikki ilmoitukset kuitenkin erilaisia. Työpaikkailmoituksessa onkin tärkeää nostaa esille juuri ne asiat, jotka juuri tämän tehtävän kannalta tässä työpaikassa ovat olennaisia.
Ensimmäinen vinkkini onkin räätälöidä ilmoitus tehtävänkuvan mukaan eli älä käytä samaa ilmoitusta joka tehtävässä.
Toinen vinkki on miettiä ihan aluksi, mikä on kohderyhmä eli ketä haluat ilmoituksella tavoitella. Mitä sinä työnhakijana haluaisit tehtävästä tietää? Kirjoita siitä mielenkiintoisesti. Kun teksti ei ole puisevaa, houkuttelee ilmoitus hakijoita kiinnostumaan tehtävästä.
Kolmas vinkkini on kirjoittaa konkreettisia asioita tehtävästä sekä työpaikasta.
Mitä työtehtäviin sisältyy? Mitä työpaikka tarjoaa hakijalle? Kun jo työpaikkailmoitukseen avaa tehtävänkuvaa ja työnantajaa vähän tarkemmin, säästyy työnantajaltakin aikaa ja vaivaa, kun ei tarvitse vastata erikseen hakijoille samoihin kysymyksiin: Miten lypsyt hoidetaan? Millainen tila on? Mistä löytyy asunto? Millaista kielitaitoa tarvitaan? Paljonko on palkka? Varsinkin ulkomailta lähtöisin olevat työnhakijat ovat kiinnostuneita sekä työajasta että palkasta.
Loput kaksi vinkkiäni liittyvät ilmoituksen alkuun ja loppuun.
Aluksi herätä kohderyhmän kiinnostus hyvällä ensivaikutelmalla. Tällöin saat enemmän hakijoita kiinnostumaan lukemaan ilmoituksen loppuun asti. Kiinnostuneina saat heiltä puolestaan parempia hakemuksia. Mieti, miksi hakijat valitsisivat juuri tämän tehtävän. Välillä nämä asiat saattavat olla työnantajalle itsestäänselvyyksiä, joten myös tässä on pohdinnan paikka.
Lopuksi kannusta hakijaa toimenpiteeseen eli kerro miten tehtävään voi hakea. Kiinnostunut hakija todennäköisesti ryhtyy heti toimenpiteeseen, kunhan vain tietää mitä hänen tulee tehdä.
Ennen kuin painat lähetä-nappia, lue ilmoituksesi vielä läpi. Mieti lukiessasi ilmoituksen, että hakisitko sinä juuri näillä tiedoilla tehtävää. Jos hakisit, tiedät kirjoittaneesi hyvän ilmoituksen ja voit painaa lähetä-nappia.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua. Autamme myös mielellämme työpaikkailmoitusten kirjoittamisessa ja voit tutustua palveluumme tarkemmin nettisivujemme Palvelut-osiossa.